Beteende- och personlighets-beskrivning hund – BPH

Vi har nu haft vårat sista BPH för säsongen 2018 och tar lite vinter  vila. Vi vill passa på att tacka alla som valt oss som arrangör för att få sina hundar beskrivna.
Vi återkommer i februari/mars med tider för 2019 års BPH så håll lite uppsikt på sidan då om du är intresserad av att få din hund beskriven hos oss.
Uppfödare och större grupper:
Ni kan redan nu skicka in er intresse anmälan för 2019, vilket underlättar vår planering och er chans att få tillgång till en hel dag. När vi väl lagt ut tiderna är det svårt att få till en heldag / flera platser samma önskat datum, då anmälan hela tiden sker löpande för enskilda hundägare. I er intresseanmälan önskar vi att ni ger förslag på minst 3 datum då ni kan tänka er att ha er beskrivning, antal hundar ni önskar plats för (max 10), ras och fullständiga kontakt uppgifter till den ansvarige kontaktpersonen för BPH:t.

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Sedan juni 2016 finns Svenska Kennelklubbens nya officiella mentalbeskrivning BPH på Almunge Hundträningsanläggning. Den är utformad för att passa alla hundar, oavsett ras eller klubb. Datum 2018:

28/4 Bokat av uppfödare. FULLT!
29/4 Bokat av rasklubb. FULLT!
6/5   Bokat av rasklubb. FULLT!
20/5 Bokat av rasklubb. FULLT!
6/6   FULLT!
9/6   Bokat av uppfödare. FULLT!
30/6 Platser kvar
28/7 Platser kvar
29/7 Bokat av uppfödare. ev någon restplats
Fler tillfällen kommer läggas till för sensommaren/hösten.
Anmälan skickas till anna@vitsudden.se Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller för respektive datum. Har ni några frågor går det även bra att ringa till Anna på tel: 073-5394405.
Är du som uppfödare eller ni som rasklubb intresserad av att ha en hel dag reserverade för er uppfödning eller ras är det bara att ni hör av er så försöker vi hjälpa till att ordna det.

Du kan ha glädje och nytta av att få din hund BPH-beskriven! Beskrivningen tar omkring 30–45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.

Momenten i BPH

Vilka moment som ingår kan du läsa mer om under rubriken ”Momenten i BPH” på SKK:s hemsida. Läs mer

Alla hundar är välkomna!

BPH är anpassat för alla hundar, oavsett ras. Även oregistrerade hundar kan delta. För alla hundar gäller att de måste ha fyllt 1 år, vara id-märkta och vaccinerade. Ägaren eller föraren måste vara medlem i en länsklubb eller i en specialklubb/rasklubb.

Anmäl din hund!

Du som är intresserad av att gå banan med din hund kan ringa Beskrivare Anna Wilsson på 0735394405 och boka tid.

Priser:

950kr / hund
Swish 123 240 3335. Märk med ”BPH och datum”.
(Bankgiro 584-3131, endast om du inte har swish)
Hundklubbar eller större sällskap ges rabatt vid gemensam bokning. Maila klas@roslagensjaktvilt.se

Samlad information om BPH

Vill ha mer översiktlig information om BPH, ladda ned SKK:s broschyr Klicka på bilden.