Praktisk utbildningsjakt

Praktisk utbildningsjakt för nya jägare

Många jägare, både nya och gamla, går omkring och tänker på hur lite man egentligen vet om jakt. Man är osäker på många saker som Jägarexamen aldrig riktigt gav svar på. Kanske är det så att du glömt mycket för det va så länge sedan du jagade eller tog examen? Kanske blev det aldrig något mer efter examen av olika anledningar eller så har du helt nyligen tagit examen och vill komma igång med jakten? Osäkerheten kring hur en jakt går till och hur man själv skall bete sig på en jakt är utbredd. Att ha en Jägarexamen innebär inte automatiskt att man känner sig säker på hur jakt faktiskt går till. Vi vill hjälpa till genom att erbjuda en dag där vi faktiskt tar med dig på jakt.

Vi anordnar därför en jakt i ett jakthägn i Vallentuna eller Norrtälje där vi jagar dovhjort. Du kommer få chansen att tillsammans med erfarna guider vara med på en drevjakt. På jakten kommer vi även gå igenom den otroligt viktiga säkerhetsaspekten som alltid måste komma i första hand när jakt bedrivs. Under åren har vi lärt oss en hel del nyttiga tips som inte skall underskattas och dessa vill vi gärna dela med oss av. En jägares utrustning vill vi tillsammans med dig titta närmare på. Vad bör man som jägare ha och vad kan man införskaffa senare? Här delar vi med oss av högst personliga men väldigt väl underbyggda slutsatser. Observera dock att tonvikten denna dag inte ligger på det teoretiska utan på verklig jaktpraktik. Ifall du saknar ett eget vapen kommer lämpligt vapen av klass 1 typ finnas tillgängligt för utlåning. Innan jakten börjar kommer vi även assistera dig i att skjuta in ditt gevär/ kikarsikte.

Många jägare är osäkra hur man verkligen passar ett djur i skogen och än mer hur man sedan slaktar sitt djur. Detta vill vi att du efter denna dag skall ha en grundläggande praktisk erfarenhet av. Tanken är att du skall skjuta din egen hjort och få ditt egenskjutna kött. Det är en underbar känsla vi gärna ser att fler lär sig uppskatta. Efter jakten samlas vi åter och har en genomgång av dagen.  Du kommer efter denna dag ha en helt annan erfarenhet av praktisk jakt samt med stor säkerhet ha skjutit ditt egna vilt att fylla frysen med.

Datum: Vi är flexibla med datum. Hör av er med önskemål om datum så ska vi försöka ordna det!

Alternativ 1: Pris 4995 kr inkl moms
Alternativ 2: Pris 1500 kr inkl moms

För bokning maila klas@roslagensjaktvilt.se 

Detta ingår i alternativ 1:
1 dags utbildningsjakt
Skjuta 1 st dovhjorts kalv eller 1 vildsvin (årsgris)
Allt kött från din hjortkalv/vildsvin
Slakt och styckkurs

Detta ingår i alternativ 2:
1 dags utbildningsjakt
Skjuta 1 st dovhjorts kalv eller 1 vildsvin (årsgris) på 4-5 personer.
(Alltså endast ett djur skjuts under jakten.)
Slakt och styckkurs


OBS! Vi garanterar varje jägare flera skottchanser. Om ni inte lyckas skjuta er kalv/vildsvin under dagen kommer ni få möjlighet till en ny utbildningsjakt för 3000kr.

Varje månad håller vi utbildningsjakter. Året runt! Vi är väldigt flexibla och ordnar en kurs när det passar dig. 1-10 personer. Ring Klas Henriksson på tel 0702-282117 för mer info och bokning.