Slakt- och styckkurs

Innehåll Vill du lära dig slakta och stycka ditt eller ditt jaktlags vilt? Skogen erbjuder oss en fantastisk resurs som måste tas tillvara på bästa sätt! Vi vill lära dig hela hanteringen från skottet i skogen till att använda samtliga kött detaljer på ett djur på bästa tänkbara sätt. Allt är inte grytbitar och färs! Vi erbjuder minst 2-3 timmars utbildning i Almunge viltslakteri.
Kursen innehåller följande:
• Efter skottet, hur gör man då?
• Hygienaspekter i skogen och slakteriet
• Hur tar man trikinprov och varför?
• Genomgång av styckning i teorin
• Vilken utrustning behöver man?
• Praktisk förevisning av anatomisk styckning
• Stycka praktiskt på egen hand
• Paketering och märkning samt hållbarhet av viltkött
• Vad kan man göra av de olika styckdetaljerna?

Upplägg: Kursen innehåller teori, förevisning och praktik där vi tillsammans styckar ett eller flera vilt från Almunges skogar.

Datum:
Vi håller styckkurser varje vecka så kontakta Klas på 0702-282117 för att höra om nästa datum.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Pris: 1980kr

Vi håller varje vecka slakt- och styckkurs i Almunge. Året runt! Vi är väldigt flexibla och ordnar en kurs när det passar dig. 1-10 personer.

Bokning och mer info om kursen så kontakta Klas Henriksson. 0702-282 117 eller klas@roslagensjaktvilt.se