Slakt- och styckkurs

Innehåll Vill du lära dig slakta och stycka ditt eller ditt jaktlags vilt? Skogen erbjuder oss en fantastisk resurs som måste tas tillvara på bästa sätt! Vi vill lära dig hela hanteringen från skottet i skogen till att använda samtliga kött detaljer på ett djur på bästa tänkbara sätt. Allt är inte grytbitar och färs! Vi erbjuder minst 2-3 timmars utbildning i Almunge viltslakteri.
Kursen innehåller följande:
• Efter skottet, hur gör man då?
• Hygienaspekter i skogen och slakteriet
• Hur tar man trikinprov och varför?
• Genomgång av styckning i teorin
• Vilken utrustning behöver man?
• Praktisk förevisning av anatomisk styckning
• Stycka praktiskt på egen hand
• Paketering och märkning samt hållbarhet av viltkött
• Vad kan man göra av de olika styckdetaljerna?

Upplägg: Kursen innehåller teori, förevisning och praktik där vi tillsammans styckar ett eller flera vilt från Almunges skogar.

Datum:

Datum för styckkurser

15/12

2018

12/1

 

 

För bokning av dessa datum maila Jessica@roslagensjaktvilt.se eller ring Jessica Ädel 0709919434

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Kursledare Dennis Eklund

Pris: 1980kr

Vi håller varje månad slakt- och styckkurs i Almunge. Året runt! Vi är väldigt flexibla och ordnar en kurs när det passar dig. 1-10 personer.

Bokning och mer info om kursen så kontakta Klas Henriksson. 0702-282 117 eller klas@roslagensjaktvilt.se